Tiedote

ESO liittyy mukaan 'Starmus VI' tiede- ja taidefestivaaleille

21. heinäkuuta 2022

ESO:n pääjohtaja Xavier Barcons on yksi Starmus VI -festivaalin vahvistetuista puhujista. Hän liittyy tunnettujen tähtipuhujien joukkoon, johon kuuluu vähintään kahdeksan Nobel-palkittua, viisi astronauttia sekä tunnettuja taiteilijoita ja ajattelijoita. 

Starmus-festivaali on taiteellinen ja tieteellinen tapahtuma, jossa juhlistetaan maailmankaikkeuden ihmeitä ja tiedeviestintää. Konferenssit, puheet, esitykset, Stephen Hawking Science Medal -palkinto ja muut tapahtumat ovat osa ohjelmaa.

Kuudes Starmus-festivaali järjestetään 5.-10. syyskuuta 2022 Jerevanissa, Armeniassa. Tämän kertainen festivaali on toistaiseksi suurin ja festivaalin teema on omistettu Mars-planeetalle.

Starmus VI:n puhujiin kuuluu maailmankuuluja astronauteja, mukaan lukien Chris Hadfield ja entinen NASA:n järjestelmänvalvoja Charles Bolden Jr. Lisäksi Starmuksessa on mukana laaja joukko Nobel-palkinnon saaneita tutkijoita, kuten Kip Thorne, Emmanuelle Charpentier ja Donna Strickland, sekä fyysikko ja tiedeviestijä Brian Greene. Muusikoihin kuuluu rock-yhtye Sons of Apollon legendaarinen kosketinsoittaja Rick Wakeman, System of a Down yhtyeen armenialais-amerikkalainen laulaja Serj Tankian, sekä muita kuuluisuuksia ja tunnettuja tutkijoita.

Starmus-festivaalin luojina ovat olleet Kanariansaarten astrofysiikan instituutin (IAC) tutkija Garik Israelian ja ikonisen rock-yhtye Queenin astrofyysikko Brian May. 

Lisätietoja tapahtumaan osallistumisesta on osoitteessa www.starmus.com.

Linkit

Yhteystiedot

Garik Israelian
Starmus Festival Founding Director
S-posti: garik.israelian@gmail.com

Oana Sandu
Community Coordinator & Communication Strategy Officer
Puh.: +49 89 320 069 65
S-posti: osandu@partner.eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann22012

Kuvat

Starmus VI poster
Starmus VI poster
Englanniksi