Tiedote

Nappaa tähti 2016 kilpailun voittajat on valittu

11. tammikuuta 2017

Tämän vuoden voittajat "nappaa tähti"-kilpailulle on nyt valittu.

Kolme ensimmäistä palkintoa myönnettiin Andrea Moral Suárezille, Natalia Serrano Lópezille ja Ana Sánchez Díezille Espanjasta työstä "The Lost Planet"; Daniel Vilda Rodríguezille, Daniel Sayad Pérez Perézille ja Iván Rodríguez Lozanolle Espanjasta työstä "Life on Mars"; sekä Simona Stoyanovalle ja Ognyan Simeonoville Bulgariasta työstä "Dark Matter in the Classroom".

Voittajien täydellinen lista löytyy "nappaa tähti"-verkkosivulta.

ESO jakaa viidelle ensimmäiselle paikalle seinälle ripustettavan kuvan, sekä jokaisella joukkueella on mahdollisuus tehdä etähavaintoja Bulgarian "National Astronomical Observatory “Rozhen”"-observatoriolla tai pitää videokonferenssi ammattitähtitieteilijän kanssa.

Yläkoulu- ja lukioikäisia opiskelijoita kehotettiin osallistumaan kilpailuun ympäri maailman. Osallistuakseen kilpailuun opiskelijoiden täytyi lähettää kirjallinen raportti itse valitsemastaan tähtitieteen aiheesta, joita ovat esimerkiksi tähtitieteen kohteet, ilmiöt, havainnot, tieteelliset ongelmat tai teoriat.

Nappaa tähti on kilpailu, minkä euroopan tähtitieteen opetuksen yhdistys (EAAE) ja ESO järjestävät yhdessä ja se on järjestetty vuodesta 2002 alkaen. Sen tavoitteena on opiskelijoiden luovuuden ja itsenäisen työskentelyn lisääminen, sekä heidän tähtitieteen tietämyksen ja taitojen vahvistaminen. Ohjelma rohkaisee opiskelijoita yhteistyöhön, oppimaan tähtitiedettä, sekä keksimään itse asioita tutkimalla jotain tähtitieteen kohdetta.

Lue lisää kilpailusta "nappaa tähti"-verkkosivulla.

Linkit

Yhteystiedot

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
ESO education and Public Outreach Department
Puh.: +49 89 320 061 30
S-posti: tjohnsto@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann17002

Kuvat

Catch a Star logo
Catch a Star logo
Englanniksi