Mededeling

Bekendmaking winnaars van de Photo Nightscape Awards

14 november 2016

De ceremonie voor de prijsuitreiking van de Photo Nightscape Awards 2016 — georganiseerd door de Association Française d'Astronomie — vond plaats op 12 november in de Cité des Sciences et de l'Industrie in Parijs. Thierry Botti, afgevaardigde van ESO Science Outreach Network in Frankrijk, was aanwezig op de ceremonie om de deelnemers te feliciteren en om in naam van ESO de hoofdprijs uit te reiken: een reis naar de Very Large Telescope in Chili.

Meer dan 400 foto's en timelapse-opnamen uit meer dan 45 landen werden dit jaar voor de wedstrijd ingediend. Uit deze inzendingen werden acht winnaars gekozen. Lars Lindberg Christensen, diensthoofd van de afdeling educatie en public outreach van ESO was een van de juryleden die de winnaars selecteerden.

De prijzen werden toegekend aan de eerste en tweede plaats in elk van de drie categorieën: nachtopnamen, in de stad en timelapse en verder nog twee prijzen in de jeugdcategorie.

De eerste prijs in de categorie "nachtopnamen" ging naar Luc Perrot uit Frankrijk (het eiland La Réunion) voor zijn foto met de titel "Full Moon and Eruption". Zijn prijs omvat een reis naar de ESO-sterrenwacht Paranal, thuisbasis van de Very Large Telescope (VLT) in het noorden van Chili. Deze prijs werd aangeboden door ESO als ondersteunende partner van de Photo Nightscape Award. De tweede plaats in deze categorie was voor Brandon Curtis Giesbrecht uit Paraguay.

In de categorie "in de stad" won Dario Giannobile uit Italië met zijn werk "Pinching the North Star", op de tweede plaats gevolgd door Norberto Nunes uit de VS.

Dominique Joubert uit Frankrijk won de eerste prijs in de categorie "timelapse" met "Climbing Moon", Ya Chen uit China ontving de tweede prijs.

De winnaar in de jeugdcategorie — uitsluitend voor Franse jongeren onder 18 jaar — was Baptiste Zloch, 16 jaar, met zijn foto getiteld "Entre Ciel et Mer". Op de tweede plaats eindigde Niels Pierré-Derouet, 17 jaar. De winnende foto's kunnen bekeken worden op deze YouTubevideo.

Links

Contact

Franck Séguin

Tel: +39 1 45 89 89 08

E-mail: pna@photonightscapeawards.com

 

Oana Sandu

Community Coordinator & Communication Strategy Officer

ESO education and Public Outreach Department

Tel: +49 89 320 069 65

E-mail: osandu@partner.eso.org

Over de Mededeling

Id:ann16081

Afbeeldingen

Prijsuitreiking Photo Nightscape Award 2016
Prijsuitreiking Photo Nightscape Award 2016