Tiedote

ESO:n observatoriot avautuvat yleisökäynneille

20. toukokuuta 2022

ESO:n Chilessä sijaitsevat observatoriot avaavat jälleen ovensa yleisölle kahden vuoden pandemiaan liittyvän sulkuajan jälkeen. 28. toukokuuta alkaen vierailijat voivat tehdä ilmaisia kierroksia Paranalin ja La Sillan toimipisteillä.

”Toivottavasti saamme taas hämmästyttää ihmisiä ESO:n vaikuttavilla teleskoopeilla, jotka sijaitsevat Atacaman aavikon uskomattomissa maisemissa”, ESO:n edustaja Chilessä Luis Chavarría, sanoi. ”Toimipisteiden avautuminen yleisölle on pieni, mutta merkittävä askel ESO:lle”. 

Kierrokset ESO:n toimipisteillä ovat ainutlaatuinen mahdollisuus kenelle tahansa kokea, millaista tähtitieteen tutkimuksen eturintamassa oleminen on. Vierailijat voivat tutustua ESO:n teleskooppeihin, kuulla niiden tekniikkasta ja jopa nähdä, mistä tähtitieteilijät ja insinöörit löytävät kaivatun autiomaan keitaan. 

Yleisiä kierroksia järjestetään joka lauantai klo 10.00 ja 14.00 espanjaksi ja englanniksi. Jokaisella kierroksella voi olla maksimissaan 40 ihmistä, sekä Paranalissa, että La Sillassa. ESO mukautuu vähitellen paikallisiin COVID-19 ohjeisiin tavoitteenaan mahdollistaa ennemmän paikkoja kierroksille. 

Vierailijoiden on ilmoittauduttava La Sillalle ja Paranalille etukäteen verkkolomakkeilla. Vierailijoiden tulee täyttää COVID-19-terveysilmoituslomake 24—48 tuntia ennen vierailua. Lisäksi heidän on noudatettava uutta COVID-19-protokollaa ja ohjeita, mukaan lukien maskien (kertakäyttöiset kirurgiset naamarit, N95, KN95) käyttäminen vierailun aikana. Tämän lisäksi heidän on esitettävä Chilen liikkuvuuspassi (Chilean Mobility Pass) tai todiste negatiivisesta PCR-testistä. 

”Odotamme innolla, että voimme avata observatorio yleisölle rauhassa, ja turvallisesti ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen”, Laura Ventura, ESO:n viestintäpäällikkö Chilessä, sanoi.

Linkit

Yhteystiedot

Francisco Rodríguez
ESO Chile Press Officer
Santiago, Chile
Puh.: +56 2 24633151
S-posti: francisco.rodriguez@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann22008

Kuvat

SEST during the 2019 total solar eclipse
SEST during the 2019 total solar eclipse
Englanniksi