Mededeling

Claudio Melo aloitti ESO:n edustajana Chilessä

6 juni 2018

ESO-tähtitieteilijä Claudio Melosta on tullut ESO:n uusi edustaja Chilessä. Hän tulee Fernando Comerónin tilalle, joka toimi ESO-edustajana vuodesta 2013.

Claudio selittää, kuinka hän näkee uuden roolinsa: "Minusta on ihastuttavaa käyttää maailmankaikkeuden ihmeitä ja tähtitieteen koulutuspotentiaalia nuorten ihmisten innostamiseen kautta koko maailman ja erityisesti Chilessä. ESO:n henkilökunnan ohella minun tarkoitukseni on jatkaa Fernandon menestyksekästä työtä ja tukea jo nyt oikein hyviä suhteita hallituksen virkamiehiin sekä eloisaan tieteelliseen yhteisöön Chilessä ja muuallakin."

Melo tulee alunperin Brasilian Natalista, josas hän suoritti kandidaatin ja maisterin tutkinnot fysiikassa ja tähtitieteessä UFRN-yliopistossa (Natal) Jose De Medeirosin ohjauksessa. Sitten hän suoritti filosofian tohtorin tutkinnon 1996-2001 Genèven observatoriossa (Genèven yliopisto) Sveitsissä, jossa hän opiskeli nuoria tähtiä Michel Mayorin ohjauksessa.

Vuonna 2002 Melo aloitti työt ESO:ssa ESO-tutkijana työskennellen Paranalin observatoriolla. Hänestä tuli ESO-tähtitieteilijä vuonna 2005. Siitä lähtien Melo työskenteli lähes vuosikymmenen avustavana tähtitieteilijänä Paranalilla sekä lyhyen jakson ESO:n päämajassa Garchingissa. Vuonna 2013 hänet nimitettiin Chilen tiedetoimiston johtajaksi, kunnes hän aloitti uudessa roolissaan Chilen ESO-edustajana.

Hänen tieteelliset kiinnostuksenaiheensa käsittävät planeettojen löytämisen erilaisista ympäristöistä, vähämetalliset tähdet ja nuoret tähdet. Suuren tarkkuuden radiaalinopeusmittaukset ovat Claudiolle hyvin tuttuja ja hän on yksi NIRPS-spektrograafin alullepanijoista. NIRPS kiinnitetään ESO:n 3.6 metrin teleskooppiin La Sillalla ja toimii yhdessä HARPS:in kanssa etsien elinkelpoisia planeettoja pienimassaisten viileiden tähtien ympäriltä.

Fernando Comerón on palannut Chilestä työskentelemään ESO:n päämajassa Saksan Garchingissa.

Contact

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Richard Hook
ESO Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6655
Matkapuhelin: +49 151 1537 3591
Sähköposti: pio@eso.org

Over de Mededeling

Id:ann18037

Afbeeldingen

Claudio Melo becomes ESO Representative in Chile
Claudio Melo becomes ESO Representative in Chile
Alleen in het Engels