Tiedote

ESO ja SKAO ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen

24. heinäkuuta 2023

ESO ja Square Kilometre Array Observatory (SKAO) ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, joka kattaa muun muassa strategian ja hallinnon, viestinnän, kansainväliset suhteet, tieteellisen koordinoinnin ja kestävyyden, monimuotoisuuden ja inkluusion. Sopimuksen allekirjoittivat tänään ESO:n päämajassa Garchingissa Saksassa SKAO:n pääjohtaja Phil Diamond ja ESO:n pääjohtaja Xavier Barcons.

SKAO on hallitustenvälinen järjestö, jonka tavoitteena on huippuluokan radioteleskooppien rakentaminen ja operoiminen muuttaakseen ymmärrystämme maailmankaikkeudesta. Siksi SKAO:n ja ESO:n intressien välillä on huomattavaa päällekkäisyyttä, sillä ESO:n tehtävänä on suunnitella, rakentaa ja operoida kehittyneitä maanpäällisiä observatorioita ja edistää kansainvälistä yhteistyötä tähtitieteen alalla. Itse asiassa ESO:lla ja SKAO:lla on ollut tiiviit yhteistyösuhteet SKAO:n perustamisesta lähtien, ja molempien organisaatioiden tutkijat, insinöörit ja hallintohenkilöt tekevät säännöllistä yhteistyötä. Esimerkiksi ESO ja SKAO ovat työskennelleet yhdessä lisätäkseen tietoisuutta pimeän ja hiljaisen taivaan suojelemisen tarpeesta. Molemmat ovat myös järjestäneet yhteisiä työpajoja, muun muassa eteläisen tähtitaivaan kartoittamisesta ESO:n ja SKAO:n tutkimusyksiköillä aiemmin tänä vuonna.

Uusi sopimus vahvistaa yhteistyötä edistämällä ESO:n ja SKAO:n pitkän aikavälin suunnitelmien strategista koordinointia. Se luo puitteet keskinäiselle yhteistyölle ja tiedonvaihdolle ESO:n ja SKAO:n välillä tieteellisen tutkimuksen, tutkimuksen ja kehityksen sekä liiketoimintaa mahdollistavan toiminnan osalta. Sopimuksella edistetään erityisesti tiedonvaihtoa tekniikan kehitykseen ja laajaan tiedeyhteisöön liittyvillä alueilla, sekä se koskee yhteistyötä teknologian, ohjelmistojen, liiketoiminnan ja hallinnon aloilla.

Linkit

Yhteystiedot

Bárbara Ferreira
ESO Media Manager
Garching bei München, Saksa
Puh.: +49 89 3200 6670
S-posti: press@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann23012

Kuvat

SKAO:n ja ESO:n pääjohtajat allekirjoittamassa yhteistyösopimusta
SKAO:n ja ESO:n pääjohtajat allekirjoittamassa yhteistyösopimusta
SKAO:n ja ESO:n pääjohtajat yhteistyösopimuksen allekirjoittamisen jälkeen
SKAO:n ja ESO:n pääjohtajat yhteistyösopimuksen allekirjoittamisen jälkeen
ESO:n ja SKAO:n edustajat allekirjoitustilaisuudessa
ESO:n ja SKAO:n edustajat allekirjoitustilaisuudessa