ann18046-fi — Tiedote

AstroCamera 2018 -kilpailun voittajat on julkaistu

19. kesäkuuta 2018

Tämän vuoden AstroCamera-kilpailun voittajat on julkaistu. Puolalainen tähtivalokuvaaja Andrzej Fijołek oli voittaja Syvän taivaan kohteet -kategoriassa mukaansatempaavalla kuvallaan Hevosenpääsumusta. Italialainen Luigi Fiorentino otti ensimmäisen palkinnon Aurinkokunnan kappaleet -kategoriassa ja Petr Horálek sai ensimmäisen palkinnon Tähtimaisemat-kategoriassa.

Kunkin kolmen kategorian kolme parasta osanottajaa saa palkinnon järjestäjiltä ja ESO yhtenä tapahtuman kumppaneista tarjoaa palkintoja kirjojen ja DVD:eiden muodossa osallistujille, jotka saivat kunniamaininnan tuomareilta.

Alunperin 1600-luvun tähtitieteilijän Johannes Heveliuksen syntymän 400-vuotisjuhlavuoden kanssa samaan aikaan 28.1.2011 avattu kilpailu on avoinna kaikille tähtitieteestä ja tähtivalokuvauksesta kiinnostuneille. Yötaivaan ansiokkaan havaitsijan, Heveliuksen elämä ja saavutukset ovat innostaneet Hewelianum Centren ottamaan AstroCamera-kilpailun vakituiseksi tapahtumaksi.

Osallistuneet työt jaettiin kolmeen kategoriaan: Syvän taivaan kohteet, Aurinkokunnan kappaleet ja Tähtimaisemat, ja ne arvosteltiin seuraavin kriteerein: sisältö, kohteen tyyppi ja kirkkaus, kohteen valokuvaamisen vaikeus, kuvan ainutkertaisuus ja viimeksi valokuvan esteettisyys eli kuvan visuaalinen näyttävyys, tarkkuus ja muita näkökohtia.

Henkeäsalpaavat, voittaneet työt sekä muu parhaimmisto ja kunniamaininnat ovat kaikki nähtävillä verkossa, Hewelianum Centren WWW-sivuilla.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Magdalena Więcek
Centrum Hewelianum
Gdańsk, Poland
Puh.: +48 58 300-08-42
Sähköposti: magdalena.wiecek@hewelianum.pl

Oana Sandu
Community Coordinator & Strategy Officer
ePOD
Puh.: +49 89 320 069 65
Sähköposti: osandu@partner.eso.org

Calum Turner
Assistant Public Information Officer
ESO education and Public Outreach Department
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6670
Sähköposti: calum.turner@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18046

Kuvat

AstroCamera astrophotography competition
AstroCamera astrophotography competition
Englanniksi