Tiedote

ESO vastaanotti Marca España -palkinnon

12. kesäkuuta 2018

ESO vastaanotti 31.5.2018 Friend of Marca España -palkinnon Santiagossa, Chilessä. Palkintojuhlallisuudet pidettiin Espanjan kauppakamarin Chilesessä järjestämillä vuotuisilla päivällisillä ja palkinnot myönsi Marca España, valtiollinen toimisto, jonka tarkoitus on ylläpitää Espanjan kansainvälistä mainetta.

Friends of Marca España -palkinnot myönnetään vuosittain henkilöille ja järjestöille, jotka on valittu ansioistaan Espanjan ja palkintojuhlallisuuksien tapahtumamaan välisen yhteistyön vahvistamisessa. Vuonna 2018 Friends of Marca España -palkintotapahtumassa Chilessä ESO oli kunnostautunut jatkuvalla toiminnallaan Euroopan ja Chilen tähtitieteen välisen yhteistyön vahvistamiseksi ja vaalimiseksi.

Palkinnon vastaanotti ESO:n puolesta ESO:n entinen edustaja Chilessä, Fernando Comerón. Vastaanottopuheessaan Comerón mainitsi, että "Kunnianosoitus tunnustaa yli 50 vuotta Chilen kanssa yhteistyötä tehneen eurooppalaisen järjestön yhteistoiminnan. Lisäksi tällä on erityinen merkitys Espanjalle, sillä Espanja ja Chile jakavat yhteisen vastuun joiden maailman taivaiden havaitsemiseen etuoikeutetuimpien paikkojen isäntänä toimimisesta. ESO on järjestö, joka tuo Chilen, Espanjan ja muun Euroopan yhteen pyrkimyksissä, jotka käyvät yli rajojen ja on hyvin palkitsevaa nähdä Marca Españan liittävän itsensä osaksi tätä pyrkimystä."

Palkintojuhlallisuuksia isännöi herra Carlos Espinosa de los Monteros, Espanjan hallituksen ylikomissaari Marca Españassa ja niihin osallistui yli 500 osanottajaa, mukaanlukien kolme chileläistä ministeriä, neljä varaministeriä, hallituksen, parlamentin ja akatemian johtohahmoja, useita yritysmaailman edustajia ja, viimeisenä mutta ei vähäismpänä, Chilen tasavallan entinen presidentti, herra Ricardo Lagos, joka myös sai palkinnon.

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Richard Hook
ESO Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6655
Matkapuhelin: +49 151 1537 3591
Sähköposti: pio@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18042

Kuvat

“Friend of Marca España” award
“Friend of Marca España” award
Englanniksi
Recipients of the Friends of Marca España awards
Recipients of the Friends of Marca España awards
Englanniksi