Tiedote

ALMA Residencian suunnitelmat ovat esillä arvostetussa "2016 Architecture Biennale"-näyttelyssä

9. syyskuuta 2016

Parhaillaan Chilen Atacaman autiomaan kovassa ympäristössä rakenteilla olevan uuden ALMA-residenssian (Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA) Residencia) suunnitelmat ovat esillä 15. kerran järjestettävässä kansainvälisessä arkkitehtuurinäyttelyssä.

Maailmalla on järjestetty kansainvälinen arkkitehtuurinäyttely joka toinen vuosi vuodesta 1980 alkaen juhlistaen maailman kiehtovinta ja uraauurtavaa arkkitehtuuria ympäri maailman. Ensimmäinen näyttely pidettiin Italiassa historiallisessa Venetsian kaupungissa. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 28.5-27.11.2016 ja se pitää sisällään suunnitelmia, joiden teemana on "raportteja eturintamalta", missä esitellään arkkitehtuuria, mikä ylittää vaikeudet jotta saamme kaikille paremman paikan elää.

"ALMA Residencia":n suunnittelivat suomalaiset arkkitehdit Kouvu ja Partanen. Rakennuksen valmistuttua sitä käyttävät tähtitieteilijät, insinöörit ja tukihenkilöstö ympäri maailmaa. Se toimii autiomaan lähteenä ja rohkaisee syvälliseen ajatteluun, sekä rentoutumiseen kovassa, mutta ihastuttavassa ympäristössä.

Lisätietoja

ALMA on kansainvälinen tähtitieteen tutkimusyksikkö ja se on kumppanuushanke ESO:n, U.S. National Science Foundation, eli NSF:n ja Japanin National Institutes of Natural Sciences, eli NINS:in välillä yhdessä Chilen tasavallan kanssa.

Linkit

Yhteystiedot

Peter Grimley
ESO Assistant Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6383
S-posti: pgrimley@partner.eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann16059

Kuvat

The ALMA Residencia design
The ALMA Residencia design
Englanniksi