Mededeling

Aankondiging van de beurswinnaars van het vierde sterrenkundekamp van ESO

4 november 2016

Meer dan 180 videosollicitaties uit 25 landen werden ingediend voor het sterrenkundekamp 2016 van ESO en de winnaars van de beurzen aangeboden door ESO en de nationale partners werden geselecteerd.

Het niveau van de sollicitaties was dit jaar extreem hoog, met een aantal zeer enthousiaste toekomstige wetenschappers en ingenieurs die dit jaar graag een plaatsje zouden bemachtigen op het sterrenkundekamp. ESO is verheugd aan te kondigen dat Lucia Mendes Cucchieri uit Brazilië de winnaar is van de ESO-beurs. De beurs dekt de volledige kosten van het kamp en de reis ernaartoe voor de leerling.

De volgende leerlingen zullen eveneens financiële steun ontvangen van de nationale partners:

Dankzij deze partnerorganisaties en de beurs van ESO zal een leerling van elke ESO-lidstaat waarvan sollicitaties ontvangen werden, financiële steun krijgen waardoor ze kunnen deelnemen aan dit evenement dat misschien wel hun leven zal veranderen. Dankzij een gedeelde passie en visie voor astronomie zullen alle partnerorganisaties ook bijdragen door te zorgen voor sprekers voor het programma.

Het kamp – georganiseerd door Sterrenlab in samenwerking met ESO, de ESO Science Outreach Network en de Astronomical Observatory of the Autonomous Region of the Aosta Valley – zal plaatsvinden van 26 december 2016 tot 1 januari 2017 in Saint-Barthélemy, Nus, Italië.

Onder het thema “Het zichtbare en verborgen universum” zal het kamp verschillende astronomische sessies aanbieden, waaronder lezingen, doe-activiteiten en nachtelijke waarnemingen met telescopen en instrumenten van de sterrenwacht. Het kamp volgt de richtlijnen van Responsible Research and Innovation door leerlingen met echt onderzoek te laten kennismaken en hen de gelegenheid te geven met wetenschappers in contact te komen . Sociale activiteiten, wintersporten, en uitstappen maken van het kamp een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers.

Het kamp zal in totaal maximaal 56 leerlingen uit het voortgezet onderwijs tussen 16 en 18 jaar herbergen. De geselecteerde kandidaten zullen gecontacteerd worden via e-mail.

Links

Over de Mededeling

Id:ann16079

Afbeeldingen

ESO astronomy camp 2014
ESO astronomy camp 2014
Alleen in het Engels