Tiedote

ALMA nimittää uuden johtajan

10. heinäkuuta 2017

Kilpailutetun valintamenettelyn seurauksena ALMA:n johtoryhmä on nimittänyt Sean Doughertyn johtamaan observatorioa viideksi vuodeksi huhtikuusta 2018 lähtien.

Sean Dougherty on parhaillaan Dominion Radio Astrophysical Observatorion, eli Kanadan kansallisen radioastronomian tutkimuslaitoksen johtaja. Kyseistä laitosta pyörittää NRC Herzberg Astronomy and Astrophysics. Sean on toiminut ALMA:n hallituksen jäsenenä neljän vuoden ajan. ALMA:n hallitus edustaa Pohjois-Amerikkaa. Viimeisten kahden vuoden aikana hän oli ALMA: n budjettivaliokunnan puheenjohtaja.

Sean valmistui astrofysiikan tohtoriksi Kanadalaisesta Calgaryn yliopistosta vuonna 1993,  suoritettuaan ensin matematiikan ja fysiikan tutkinnot Englannin yliopistossa Nottinghamissa. Hänellä on yli 20 vuoden ajalta tieteen ja tekniikan johtamiskokemusta radiotähtitieteen astrofysiikasta käsittäen hallinnointi ja edustustehtäviä Kanadan kansainvälisten radioastronomisten tutkimus- ja kehityshankkeiden osalta, aina Dominion Radio Astrophysical Observatory eli DRAO:n tärkeimpiin tieteellisiin ja teknisiin hankkeisiin. Hän on myös johtanut Karl G. Jansky Very Large Arrayn eli JVLA:n WIDAR-korrelaattorin rakentamista ja toimitusta, sekä hän johtaa parhaillaan kansainvälistä konsortiota, joka suunnittelee Square Kilometre Arrayn eli SKA:n korrelaattori-säteenmuodostinta (correlator-beamformer).

ALMA:n hallitus lisäsi näin arvostustaan ​​Stuartt Corderia kohtaan, joka on toiminut ALMA:n puolesta jo aikaisemmin ja tulee nyt toimimaan johtajana siirtymävaiheen aikana.

Lisätietoja

Kansainvälinen tähtitieteen tutkimuslaitos Atacama Large Millimetre/submillimetre Array (ALMA) on ESO:n, US National Science Foundationin (NSF) ja Japanin National Institutes of Natural Sciencesin (NINS)  kumppanuushanke yhteistyössä Chilen kanssa. ALMA:a rahoittavat Euroopan eteläinen observatorio (ESO) jäsenmaidensa puolesta, NSF yhteistyössä Kanadan kansallisen tutkimusneuvoston (NRC) ja Taiwanin kansallisen tiedeneuvoston (NSC) kanssa sekä Japanin kansalliset luonnontieteelliset instituutit (NINS) yhteistyössä Taiwanin Academia Sinican (AS) ja Korea Astronomy and Space Science Instituten (KASI) kanssa. ALMA:n rakentamista ja toimintaa ohjaa Euroopan osalta ESO, Pohjois-Amerikan osalta Kansallinen radiotähtitieteen observatorio (NRAO), jota hallinnoi Associated Universities, Inc. (AUI), ja Itä-Aasian osalta Japanin Kansallinen tähtitieteellinen observatorio (NAOJ). Yhteinen ALMA-observatorio (JAO) huolehtii ALMA:n rakentamisen, kokoonpanon ja operaation yhtenäisestä johdosta ja hallinnoinnista.

Linkit

Yhteystiedot

Richard Hook
ESO Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6655
Matkapuhelin: +49 151 1537 3591
S-posti: rhook@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann17044

Kuvat

Sean Dougherty appointed ALMA Director
Sean Dougherty appointed ALMA Director
Englanniksi
High on the Chajnantor plateau
High on the Chajnantor plateau
Englanniksi