Tiedote

E-ELT:n uudelleen nimeäminen

ESO:n pääjohtajan ilmoitus

12. kesäkuuta 2017

ESO:n jättiläisteleskooppiprojektia on kutsuttu European Extremely Large Telescope tai E-ELT:ksi, mutta tämä nimi, mikä oli tarkoittukin väliaikaiseksi on tulemassa epäkäytännölliseksi.

Tähän liittyen projektin edetessä nopeasti rakennusvaiheeseen organisaatio on päättänyt ottaa käyttöön lyhyemmän nimen. Sen sijaan, että käytettäisiin nimeä European Extremely Large Telescope, nimi muutetaan yksinkertaisesti ELT:ksi, eli nimenä on lyhyemmin Extremely Large Telescope, mikä onkin maailman suurin silmä taivaalle.

Uusi nimi on lyhyempi ja helpompi sanoa, sekä se on osoituksena siitä, että ESO:n kansainvälisten kumppanien lukumäärä kasvaa sekä maiden tasolla, että projektissa mukana olevien kaupallisten kumppanien osalta. Uusi nimi soveltuu myös paremmin siihen, että kaukoputki sijaitsee Chilessä.

Vaikka vanhempi materiaali mahdollisesti jatkaakin vanhaa nimeämiskäytäntöä, niin ESO tulee käyttämään uutta nimeä tästä päivämäärästä alkaen ja kannustaa sen käyttämistä kaikessa materiaalissa tulevaisuudessa.

Tim de Zeeuw, 12. kesäkuuta 2017

Linkit

Yhteystiedot

Peter Grimley
ESO Assistant Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6383
S-posti: pgrimley@partner.eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann17031

Kuvat

ELT adaptive optics
ELT adaptive optics
Englanniksi