Bejelentések

Lányok Napja az ESO németországi központjában, Garchingban is

2020. február 6.

2020. március 26-án az ESO is részt vesz a németországi Lányok Napja eseménysorozatban, amelynek keretében technológiai cégek, egyetemek és kutatási szervezetek nyitják meg kapuikat a diáklányok előtt, hogy bemutassák nekik a természettudományos és műszaki pályákat, így bátorítva őket, hogy minél többen válasszanak majd foglalkozást a STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics, azaz természettudományok, műszaki tudományok és matematika) területekről.

 

Az események helyszínei korlátozott számú résztvevő fogadására alkalmasak, regisztrálni a Lányok Napja honlapon lehet.

 

A Lányok Napján az ESO bemutatja a náluk folyó munkát, köztük a mindennapi tevékenységeket, például az asztrofizikai kutatást, a mechanikai/optikai tervezést és integrációt, az üzemeltetést és még sok egyebet. A programban a bemutatkozó előadásokon túl helyet kaptak a csillagászattal és tervezéssel kapcsolatos interaktív foglalkozások is.

 

A diákok megismerkedhetnek a csillagászati műszerek építésének, tesztelésének és működtetésének folyamatával, de megtudhatják azt is, hogyan gyűjtik és használják fel az adatokat a csillagászati kutatásban, hogy választ kapjanak az Univerzummal kapcsolatos nagy kérdésekre. Összefoglalva: a lányok betekintést nyerhetnek az ESO csillagászainak és mérnökeinek mindennapi munkájába.

 

A világ egyik legtermékenyebb csillagászati obszervatóriumának bemutatása az ESO VLT távcsőegyüttesének helyet adó Cerro Paranal élő kapcsolásával válik teljessé. A tanulók beszélgethetnek a 11000 kilométerre, a chilei Atacama-sivatag távoli hegycsúcsán, 2600 méterrel a tengerszint felett dolgozó csillagászokkal és mérnökökkel.

 

Az előadások és a foglalkozások nyelve német lesz.

 

Időpont: 2020. március 26., 08:30

 

Helyszín: Az ESO központja, Karl-Schwarzschild-Straße 2, D-85748 Garching bei München, Németország

 

Célközönség: 8. osztályos vagy magasabb évfolyamba járó diáklányok

Linkek

·      Hogyan jussunk el Garchingba az ESO-hoz?

·      Lányok Napja honlap

About the Announcement

Id:ann20007

Képek

Az ESO részt vesz a németországi Lányok Napja eseménysorozatban
Az ESO részt vesz a németországi Lányok Napja eseménysorozatban