Bejelentések

Elérhető a Tudomány az Iskolában 48. száma

2019. november 4.

Elektronikus és nyomatott formában is megjelent a Tudomány az Iskolában című ingyenes magazin legújabb száma. Ez a természettudományos tárgyakat oktató európai tanároknak szóló folyóirat naprakész információkkal szolgál a legújabb tudományos eredményekről, a tanításhoz szükséges segédanyagokról, tudományos oktatási programokról, valamint inspiráló tudósokkal készült interjúkat, könyvajánlókat és számos más hasznos anyagot is közöl. Célja, hogy segítse a tudományos oktatást, bátorítsa a kommunikációt a tanárok, tudósok és az európai természettudományos oktatás többi résztvevője között.

Az aktuális szám tartalmából: az egyik cikkből választ kapunk arra kérdésre, hogy a növények vajon szenvednek-e az időeltolódástól, betekintést nyerhetünk Európa egyik legnagyobb laboratóriumának színfalai mögé , hogy megismerhessünk a különböző feladatköröket, melyek az életet megváltoztató kutatást teszik lehetővé, valamint az EIRO szekció híreiben áttekintést kapunk az ESA űrkutatási kihívásairól az új tanévre

A bemutatott oktatási tevékenységek között van egy látványos kísérlet egy vegyület tapasztalati képletének meghatározására, egy feladatkülönböző fényvédő krémek hatékonyságának tesztelésére, valamint egy praktikus útmutató arról, hogy osztálya hogyan léphet kapcsolatba kutatókkal Európa-szerte.

A Tudomány az Iskolában című folyóiratot az EIROforum adja ki, amely nyolc európai kormányközi tudományos kutatási szervezet – köztük az ESO – együttműködése. A kiadvány fókusza a tudományos oktatás Európán és az egyes tudományágakon átívelő módon, miközben előtérbe állítja az oktatás- és kutatásbeli kiválóságot. Szívesen fogadnak cikkeket a következő számokba olyan kutatóktól, akik egy speciális tudományterületet tudnak mélyebben megvilágítani, illetve tanároktól és ismeretterjesztőktől is, akik innovatív ötleteiket mutathatják be azzal kapcsolatban, hogy milyen módon adhatók át a modern tudomány eredményei iskolai keretek között. A beküldéshez szükséges tudnivalókról itt olvashat.

Számos cikk és ezek különböző európai nyelvekre fordított verziói érhetők el elektronikusan. Amennyiben Ön is szeretné önkéntes alapon a Tudomány az Iskolában cikkeit saját nyelvére fordítani, keresse fel a folyóirat honlapján található legfontosabb tudnivalókat.

Linkek

About the Announcement

Id:ann19056

Képek

A Tudomány az Iskolában 48. számának borítója
A Tudomány az Iskolában 48. számának borítója