Bejelentések

Kihirdették az Európai Unió Fiatal tudósok versenyének nyerteseit

2019. szeptember 24.

Kihirdették az Európai Unió rangos Fiatal tudósok versenyének (European Union Contest for Young Scientists - EUCYS) 2019-es nyerteseit. Az 1989 óta megrendezésre kerülő rangos EUCYS fő célja a tudomány iránt elkötelezett fiatalok közötti együttműködés és cserekapcsolatok erősítése, segítve így a tudományos és technikai pálya fiatal tehetségeinek szakmai előrejutását. Ebben az évben, a 31. alkalommal megrendezett megmérettetésen Szófiában (Bulgária) 39 országból 150 fiatal kutató vett részt. Az EUCYS 2019 döntőbizottságában 19 széleskörű tudományos tapasztalattal rendelkező szakértő bíráló vett részt.

Az EUCYS 2019 versenyében a négy első helyezettnek járó díjakat Krasimir Valchev, az oktatásért és tudományért felelős bolgár miniszter és Signe Ratso, az Európai Bizottság kutatásért és fejlesztésért felelős főigazgató-helyettese adták át. Az egyenként 7000 EUR pénzjutalommal járó első díjak nyertesei:

  • Adam Kelly (Írország): Optimised Simulation of General Quantum Circuits (Általános kvantumkörök optimalizált szimulációja)
  • Magnus Quaade Odderschede (Dánia): The Wingtip's Influence on the Efficiency of Airplane Wings (A szárnyvégek hatása a repülőgépszárnyak hatásfokára)
  • Alex Korocencev és Felix Chrsitian Sewing (Németország): Hoverboard — a Magnetically Levitated Vehicle (Hoverboard – a mágnesességgel lebegő jármű)
  • Leo Li Takemaru és Poojan Pandya (USA): Investigating the Role of the Novel ESCRT-III Recruiter CCDC11 in HIV Budding: Identifying a Potential Target for Antiviral Therapy (Az új ESCRT-III kötő CCDC11 (fehérje) szerepének  vizsgálata a HIV bimbózás során: a vírusellenes terápia lehetséges céljának azonosítása)

A nyolc nagy európai kormányközi kutatóintézet, az EIROforum csoportjának tagjaként az ESO különdíjat ajánlott fel a csillagászat és űrfizika szakterületén megírt legjobb pályaműért, amit Ségolène Mosser, Louise Richard és Hugo Montan nyertek el Franciaországból, az Advanced ARAGO, a Gravitational Wave Detector (Korszerűsített ARAGO, egy gravitációshullám-detektor) című pályamunkájukkal. A nyertesek további jutalma egy az ESO chilei létesítményeibe, köztük a Paranal Obszervatóriumba, valamint az ESO santiagoi központjába. Így testközelből is megismerhetik majd a világ legjobban felszerelt obszervatóriumaiban zajló életet.

Linkek

·More information about the EUCYS

·EUCYS 2019 Winners

 

About the Announcement

Id:ann19046

Képek

Európa Fiatal Tudósai
Európa Fiatal Tudósai
A különdíj nyertesei
A különdíj nyertesei