Bejelentések

Elérhető a Tudomány az iskolában 46. száma

2019. május 6.

Elektronikus és nyomtatott formában is elérhető az ingyenes Tudomány az iskolában c. magazin legújabb száma. Ez az európai, természettudományos tárgyakat oktató tanároknak szóló folyóirat naprakész információkkal szolgál a legújabb tudományos eredményekről, tanításhoz szükséges segédeszközökről, tudományos oktatási programokról, valamint inspiráló tudósokkal készült interjúkat, könyvajánlókat és számos más hasznos anyagot is közöl. Célja, hogy segítse a tudományos oktatást, bátorítsa a kommunikációt a tanárok, tudósok és az európai természettudományos oktatás többi résztvevője között.  

Néhány a legérdekesebb cikkek közül: hogyan segítenek új műholdakra szerelt bonyolult lézerrendszerek az időjáráselőrejelzés pontosításában, áttekintés a fák lombkoronájának éghajlatunkra gyakorolt fontos hatásáról és bevezetés arról, hogy hogyan építsünk részecskecsapdát otthon 3D nyomtató segítségével.

A bemutatott oktatási tevékenységek olyan projekteket tartalmaznak, mint műalkotások készítése mikroorganizmusokkalszubatomi részecskék azonosítása buborékkamra-felvételekkel és egy kísérlet a legjobb mosószer megtalálására különböző foltok esetében.

A Tudomány az iskolában c. folyóiratot az EIROforum adja ki, ami nyolc európai kormányközi tudományos kutatási szervezet - köztük az ESO - együttműködése. A kiadvány fókusza a tudományos oktatás Európán és az egyes tudományágakon átívelő módon, miközben előtérbe állítja az oktatás- és kutatásbeli kiválóságot. Szívesen fogadnak cikkeket a következő számokba, melyek érkezhetnek kutatóktól, akik egy speciális tudományos területet tudnak mélyebben megvilágítani, illetve tanároktól és ismeretterjesztőktől is, akik innovatív ötleteiket mutathatják be azzal kapcsolatban, hogy mi módon adhatók át a modern tudomány eredményei iskolai keretek között. A beküldéshez szükséges tudnivalókról itt olvashat.

Számos cikk és ezek különböző európai nyelvekre fordított verziói érhetők el elektronikusan. Amennyiben Ön is szeretne önkéntes alapon Tudomány az iskolában cikkeket fordítani saját nyelvére, keresse fel a folyóirat honlapján található legfontosabb tudnivalókat.

Linkek

 

About the Announcement

Id:ann19023

Képek

A Tudomány az Iskolában 46. számának borítója
A Tudomány az Iskolában 46. számának borítója