Bejelentések

Jelentkezz a 2019-es AstroCamp csillagásztáborba!

2019. február 15.

2019. április 1-jétől lehet jelentkezni az ESO által támogatott AstroCamp nyári csillagásztáborba. A Portói Egyetem Csillagászati Intézete által szervezett fizikai és csillagászati témájú tudományos ifjúsági program, az AstroCamp célja a kíváncsiság felébresztése és a kritikus gondolkodás ösztönzése. A kéthetes tábort 2019. augusztus 4–18. között rendezik nyugalmas, a városi pezsgéstől távoli környezetben. A programokat 40 ország, köztük az összes ESO-tagország legfeljebb 3 évvel az egyetem megkezdése előtt álló középiskolásának szánják.

 

A különböző hátterű résztvevők két kurzust fognak elvégezni, amelyek mindegyike előadásokból, feladatokból és végül vizsgából áll. Ezenkívül számos további program is tarkítja az eseményt:

·    Szabad szemes és távcsöves észlelés a kitűnő éjszakai égbolt alatt, többek közt a Perseidák meteorraj megfigyelése.

·    Skype konzultáció különböző országok csillagászaival és fizikusaival.

·    Számítógépes adatfeldolgozási gyakorlat a világ vezető távcsöveinek megfigyeléseivel.

·    Szabadidős programok, közte túrázás, sportolás, filmklub.

 

Az idei AstroCamp táborra 2019. április 1–30. között lehet jelentkezni. A jelentkezéshez motivációs és ajánlólevelet, valamint a jelentkező tudományos tevékenységének bemutatását is mellékelni kell.

 

Az AstroCamp weblapján a jelentkezők a motivációs levél, tanáraik pedig az ajánlólevél megírásához találnak útmutatót. A motivációs levelük és tudományos tevékenységük értékelése alapján második körbe kiválasztott jelöltekkel a szervezők a május 25–26-i hétvégén Skype interjút fognak készíteni. A sikeres jelentkezőket június 1-ig értesítik, a részvétel megerősítésének, valamint a papírok kitöltésének pedig 2019. június 10-e a határideje. A tábor honlapján minden szabály és tudnivaló megtalálható.

 

Az ESO-tagországok valamelyikéből érkező legjobb jelentkező a részvételi díjat (kb. 400 euró teljes ellátással, szállással és programokkal), a portói repülőtéri transzfert, valamint a biztosítást magába foglaló ösztöndíjat is elnyer. A Portóba való eljutás útiköltségét a támogatás nem tartalmazza.

 

Az érdeklődők a 2019-es AstroCamp táborral kapcsolatban további részleteket tudhatnak meg a március 2-án tartandó online ismertetőből.

 

Linkek

·    Az AstroCamp weblapja

About the Announcement

Id:ann19009

Képek

Nyári csillagászati tábor 2018
Nyári csillagászati tábor 2018