Tiedote

EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja vieraili Paranalissa

4. toukokuuta 2022

Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell Fontelles vieraili tänään ESO:n Paranalin observatoriossa. Borrell on Euroopan unionin ulkoisen toiminnan koordinoinnista vastaavan komission varapuheenjohtaja, jonka toimintaan kuuluu EU:n suhteiden lujittaminen muiden maiden kanssa ympäri maailmaa.

Vierailunsa aikana Josep Borrell tapasi ESO:n Chilen edustajan Luis Chavarrían, ESO:n aluesuhteista vastaavan Bárbara Nuñezin ja Paranalin observatorion huolto-, tuki- ja insinööriosaston johtajan Maxime Boccasin. Borrellin mukana oli EU:n Chilen-suurlähettiläs León de la Torre ja EU:n komitea.

Hänen Chilen-vierailunsa tarkoituksena on tukea Chilen ja Euroopan unionin jäsenvaltioiden taloudellista ja tieteellistä yhteistyötä. ESO on yksi tämän yhteistyön esimerkeistä. Esimerkiksi observatorio ja Chile allekirjoittivat sopimuksen tieteellisestä ja teknologisesta yhteistyöstä ESO:n Extremely Large Telescope, eli ELT-teleskoopin rakentamiseksi ja operoimiseksi. ELT on suurin koskaan rakennettu optinen teleskooppi.

ESO:n Paranalin observatorio sijaitsee syrjäisessä Atacaman autiomaassa Chilessä. Se sijaitsee 1200 km pääkaupungistaan Santiagosta pohjoiseen ja on 2635 metriä merenpinnan yläpuolella. Se on yksi maailman pimeimmistä paikoista. Siellä on useita teleskooppeja, kuten VLT-teleskooppi (Very Large Telescope), Visible and Infrared Survey Telescope for Astronomy (VISTA) ja VLT Survey Telescope.

Yhteystiedot

Bárbara Ferreira
ESO Media Manager
Garching bei München, Saksa
Puh.: +49 89 3200 6670
S-posti: press@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann22007

Kuvat

Josep Borrell Fontelles, the High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy, visited ESO’s Paranal Observatory.
Josep Borrell Fontelles, the High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy, visited ESO’s Paranal Observatory.
Englanniksi