Tiedote
Insight Investment Astronomy Photographer of the Year 2020 -kilpailun voittajat on julkistettu
11. syyskuuta 2020
Royal Observatory Greenwich on julkaissut valtavan suositun maailmanlaajuisen valokuvauskilpailun tulokset. Jokavuotisen kilpailun tarkoituksena on löytää kaunein ja vaikuttavin näkymä kosmoksesta. Insight Astronomy Photography of the Year 2020 -kilpailun voittajat esitellään valtakunnallisen merimuseon Insight Investment Astronomy Photography of the Year -näyttelyssä, joka avautuu yleisölle 23. lokakuuta 2020. ESO liittyi kilpailuun vuonna 2016 lähettämällä kilpailuun tuomarin ja levittämällä tietoa kilpailusta omalle yhteisölleen.
Ranskalainen valokuvaaja Nicolas Lefaudeux on päihittänyt tuhannet amatööri- ja ammattivalokuvaajat ympäri maailman voittamalla Royal Observatory Greenwichin 'Insight Investment Astronomy Photography of the Year 2020'-tittelin.
Muiden luokkien voittajakuvia ja erikoispalkintoja keränneitä kuvia ovat henkeäsalpaava kuva 'Aurora Borealis above Hamn i Senja' Skalandissa Norjassa, jonka otti Nicholas Roemmelt (Saksa); Łukasz Sujkan (Puola) ottama kuva Kuun ja Jupiterin keskinäisestä asemasta, jota kolme Jupiterin kuuta ympäröi; huomiota herättävä valokuvaaja Rafael Schmallin (Unkari) ottama kuva 'Prison of Technology', jossa satelliittien radat näkyvät Maan ja Albireo-kaksoistähden välissä; ja parhaan tulokkaan tittelin voittaneen Bence Tothin upea kuva Kalifornia-tähtisumun keskusalueesta.
Julie F. Hill (UK) ja hänen vangitseva kuvansa 'Dark River' on nimetty Annie Maunder -palkinnon voittajaksi innovatiivisesta kuvastaan.
Jälkeen toinen upea vuosi uusilta tulokkailta nuorten tähtivalokuvaajien kilpailusarjassa. 10-vuotias Alice Fock Hang (Réunion) voitti pääpalkinnon hänen uskomattomalla kuvallaan 'The Four Planets and the Moon', jossa Kuu, Venus, Mercury, Antares-tähti, Jupiter ja Saturnus näkyvät upeasti Intian valtameren yllä.
Eri kilpailukategorioiden voittajat ovat:
Galaksit
- Nicolas Lefaudeux (Ranska) kuvallaan 'Andromeda Galaxy at Arm's Length?' (voittaja ja koko kilpailun voittaja)
- Mark Hanson (USA) kuvallaan 'NGC 3628 with 300,000 Light Year Long Tail' (2. sija)
- Juan-Carlos Munoz-Mateos (Espanja) kuvallaan 'Attack on the Large Magellanic Cloud' (kunniamaininta)
Revontulet
- Nicholas Roemmelt (Saksa) kuvallaan 'The Green Lady' (voittaja)
- Tom Archer (UK) kuvallaan 'Lone Tree under a Scandinavian Aurora' (2. sija)
- Kristina Makeeva (Venäjä) kuvallaan 'Iceland' (kunniamaininta)
Kuu
- Alain Paillou (Ranska) kuvallaan 'Tycho Crater Region with Colours' (voittaja)
- Ethan Roberts (UK) kuvallaan 'HDR Partial Lunar Eclipse with Clouds' (2. sija)
- Daniel Koszela (Puola) kuvallaan 'Moon Base' (kunniamaininta)
Aurinko
- Alexandra Hart (UK) kuvallaan 'Liquid Sunshine' (voittaja)
- Filip Ogorzelski (Puola) kuvallaan '145 Seconds of Darkness' (2. sija)
- Alan Friedman (USA) kuvallaan 'Ultraviolet' (kunniamaininta)
Ihmiset ja avaruus
- Rafael Schmall (Unkari) kuvallaan 'The Prison of Technology' (voittaja)
- Tian Li (Kiina) kuvallaan 'Observe the Heart of the Galaxy' (2. sija)
- Yang Sutie (Kiina) kuvallaan 'AZURE Vapor Tracers' (kunniamaininta)
Planeetat, komeetat ja asteroidit
- Łukasz Sujka (Puola) kuvallaan 'Space Between Us…' (voittaja)
- Martin Lewis (UK) kuvallaan 'In the Outer Reaches' (2. sija)
- Robert Stephens (USA) kuvallaan 'The Ghost of Alnilam and a Near Earth Asteroid' (kunniamaininta)
Taivasnäkymät
- Thomas Kast (Saksa) kuvallaan 'Painting the Sky' (voittaja)
- Stefan Liebermann (Saksa) kuvallaan 'Desert Magic' (2. sija)
- Weijian Chen (Kiina) kuvallaan 'Voice of the Universe' (kunniamaininta)
Tähdet ja sumut
- Peter Ward (Austraalia) kuvallaan 'Cosmic Inferno' (voittaja)
- Connor Matherne (USA) kuvallaan 'The Dolphin Jumping out of an Ocean of Gas' (2. sija)
- Min Xie (USA) kuvallaan 'The Misty Elephant’s Trunk' (kunniamaininta)
Nuorten luokka
- Alice Fock Hang (Réunion – 10-vuotiaat) kuvallaan 'The Four Planets and the Moon' (voittaja)
- Thea Hutchinson (UK – 13-vuotiaat) kuvallaan 'Detached Prominences' (2. sija)
- Logan Nicholson (Austraalia – 15-vuotiaat) kuvallaan 'The Carina Region' (kunniamaininta)
- Xiuquan Zhang (Kiina – 12-vuotiaat) kuvallaan 'Light Bridge in the Sky' (kunniamaininta)
- Winslow Barnwood (USA – 15-vuotiaat) kuvallaan 'Collision Course!' (kunniamaininta)
Erityispalkinto: Sir Patrick Moore palkinto parhaalle tulokkaalle
- Bence Toth (Unkari) kuvallaan 'Waves' (voittaja)
Erityispalkinto: Annie Maunder palkinto innovaatisesta kuvaamisesta
-
Julie F Hill (UK) yhdessä Dark Riverin kanssa (voittaja)
Kilpailun voittaja saa 10000 punnan palkinnon. Kaikkien muiden kategorioiden voittajat ja Vuoden nuori tähtitieteen kuvaaja saavat kumpikin 1500 puntaa. Palkintoja oli myös 2. sijan voittajille (500 puntaa) ja kunniamaininnan saaneille (250 puntaa). Erityispalkinnon voittajat saavat kukin 750 puntaa. Kaikki voittajat saavat vuoden mittaisen BBC Sky at Night Magazine tilauksen.
Insight Astronomy Photographer of the Year -kilpailua pyörittää Royal Observatory Greenwich yhdessä Insight Investmentin ja BBC Sky at Night Magazine-lehden kanssa. Kahdennentoista vuotensa aikana kilpailu sai yli 5000 osallistujaa kuudesta maanosasta.
Lisätietoja
ESO on Euroopan johtava hallitustenvälinen tähtitieteen organisaatio ja ylivoimaisesti maailman tieteellisesti tuotteliain tähtitieteellinen observatorio. ESO:lla on 16 jäsenmaata: Alankomaat, Belgia, Espanja, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Irlanti, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska ja Tšekin tasavalta, joiden lisäksi Chile toimii laitteistojen sijoitusmaana ja Australia strategisena kumppanina. ESO toteuttaa kunnianhimoista ohjelmaa, joka keskittyy tehokkaiden maanpäällisten havaintovälineiden suunnitteluun, rakentamiseen ja käyttöön. Välineiden avulla tähtitieteilijät voivat tehdä merkittäviä tieteellisiä löytöjä. ESO:lla on myös johtava asema tähtitieteen tutkimuksen kansainvälisen yhteistyön edistämisessä ja organisoinnissa. ESO:lla on Chilessä kolme ainutlaatuista huippuluokan observatoriota: La Silla, Paranal ja Chajnantor. ESO:lla on Paranalilla VLT-teleskooppi (Very Large Telescope) ja siihen liittyvä, maailmanlaajuisesti johtava VLTI-interferometri, sekä kaksi kartoitusteleskooppia. VISTA toimii infrapuna-alueella ja VST-teleskooppi näkyvän valon aallonpituuksilla. Paranalilla ESO tulee myös hallinnoimaan ja operoimaan eteläistä Tšerenkov-teleskooppien verkostoa (Cherenkov Telescope Array South), mikä on maailman suurin ja herkin gammasäteilyä havainnoiva observatorio. ESO on myös merkittävä kumppani kahdessa Chajnantorin laitteistossa, APEX-teleskoopissa ja ALMA-teleskoopissa, joka on maailman suurin tähtitieteellinen projekti. Lähellä Paranalia sijaitsevalla Cerro Armazonesilla ESO rakentaa 39-metrin kokoista ELT-teleskooppia (Extremely Large Telescope), josta tulee “maailman suurin tähtitaivasta havainnoiva silmä”.
Royal Observatory Greenwich on Greenwichin keskiajan ja päämeridiaanin kotipaikka ja yksi maailman tärkeimmistä historiallisista tieteen keskuksista. Sen perustamisesta vuonna 1675 saakka Greenwich on ollut ajan ja avaruuden mittaamisen keskipisteessä. Vierailijat voivat seisoa historiallisella päämeridiaaniviivalla. Observatorion galleriat ja Peter Harrisonin planetaario auttavat ajan, avaruuden ja tähtitieteen erikoisten ilmiöiden selvittämisessä. Vuonna 2018 Royal Observatory osti Annie Maunder Astrographic Telescope eli AMAT-teleskoopin, joka oli ensimmäinen uusi teleskooppi, joka asennettiin Greenwichiin yli 60 vuoteen. Se merkitsi maailmankuululle paikalle uuden aikakauden alkua ja palautti sen aseman toimivana observatorioina.
Royal Observatory Greenwich on osa "Royal Museums Greenwich":iä joka sisältää seuraavat tahot: National Maritime Museum, Queen’s House ja Cutty Sark. Tämä ainutlaatuinen kokoelma nähtävyyksiä muodostaa keskeisen osan UNESCON maailmanperintökohteesta "Maritime Greenwich UNESCO World Heritage Site", sekä se on tärkeä koulutus- ja tutkimuskeskus, mikä vastaanottaa vuosittain yli kaksi ja puoli miljoonaa vierailijaa. Se on koulutuksen ja tutkimuksen tärkeä keskittymä. Royal Museum Greenwichissä esillä olevat työt osoittavat kaikille meren, laivojen, ajan ja tähtien tärkeyden ja niiden välisen yhteyden ihmisten kanssa. Lisätietoja: www.rmg.co.uk.
Insight Investment on vuonna 2002 perustettu johtava varainhoitoyritys, jonka päämaja on Lontoossa. Se on keskittynyt eläkerahastojen hallintaan tarjoamalla vastuuperusteisia sijoitusstrategioita sijoittamalla kiinteään tuottoon, valuuttaan ja monialaiseen omaisuuteen.
Insight ottaa vastuullisen sijoittamisen vakavasti. Se oli perustamassa vastuullisen sijoituksen periaatteita (PRI) ja on jo yli vuosikymmenen ajan sisällyttänyt ympäristö-, yhteiskunta- ja hallintoasioita (ESG) koskevia näkökohtia päätöksentekoprosesseihin. Insightin lähestymistavan taustalla on usko, että ESG-kysymykset ovat tärkeitä investointien arvon kasvattajina. Vuonna 2019 Insightille myönnettiin A+-luokitukset useimmilla PRI -tutkimuksen asiaankuuluvilla kategorioilla, mikä heijastaa sen jatkuvaa sitoutumista vastuullisten sijoituskäytäntöjen integroimiseen kaikkiin liiketoiminnan osa-alueisiin.
Lisätietoja Insight Investmentistä löytyy osoitteesta www.insightinvestment.com
"BBC Sky at Night Magazine":stä on tullut Britannian parhaiten myyvä tähtitieteen lehti. Lehden jakelu on 17385 lehteä kuukaudessa. skyatnightmagazine.com:lla vierailee kuukausittain 350 000 kävijää ja se tavoittaa 57000 sosiaalisen median seuraajaa Facebookin, Twitterin ja Instagramin välityksellä. Lehti on myös saatavilla Apple Newsstandillä, Google Playssä ja Ziniossa, sekä painettuna lehtenä ja se on media partneri vuosittain Royal Observatory Greenwichin järjestämässä "Insight Astronomy Photographer of the Year"-kilpailussa. Kirjoituksia on maailman johtavilta tähtitieteilijöiltä ja tieteen tiedoittajilta. "BBC Sky at Night Magazine" pyörittää yhtä maailman pisimpään esitettyä TV ohjelmaa: BBC nelosen "The Sky at Night":a. "BBC Sky at Night Magazine"-lehteä julkaisee Immediate Media Co BBC Worldwide lisenssin alaisuudessa.
Linkit
Yhteystiedot
Georgina Sheehan
Press Officer
Royal Observatory Greenwich
Puh.: 020 8312 6790/6667
S-posti: gsheehan@rmg.co.uk or press@rmg.co.uk
Oana Sandu
Community Coordinator & Communication Strategy Officer
ESO Department of Communication
Puh.: +49 89 320 069 65
S-posti: osandu@partner.eso.org
Tiedotteesta
Tunnistus: | ann20024 |
Our use of Cookies
We use cookies that are essential for accessing our websites and using our services. We also use cookies to analyse, measure and improve our websites’ performance, to enable content sharing via social media and to display media content hosted on third-party platforms.
ESO Cookies Policy
The European Organisation for Astronomical Research in the Southern Hemisphere (ESO) is the pre-eminent intergovernmental science and technology organisation in astronomy. It carries out an ambitious programme focused on the design, construction and operation of powerful ground-based observing facilities for astronomy.
This Cookies Policy is intended to provide clarity by outlining the cookies used on the ESO public websites, their functions, the options you have for controlling them, and the ways you can contact us for additional details.
What are cookies?
Cookies are small pieces of data stored on your device by websites you visit. They serve various purposes, such as remembering login credentials and preferences and enhance your browsing experience.
Categories of cookies we use
Essential cookies (always active): These cookies are strictly necessary for the proper functioning of our website. Without these cookies, the website cannot operate correctly, and certain services, such as logging in or accessing secure areas, may not be available; because they are essential for the website’s operation, they cannot be disabled.
Functional Cookies: These cookies enhance your browsing experience by enabling additional features and personalization, such as remembering your preferences and settings. While not strictly necessary for the website to function, they improve usability and convenience; these cookies are only placed if you provide your consent.
Analytics cookies: These cookies collect information about how visitors interact with our website, such as which pages are visited most often and how users navigate the site. This data helps us improve website performance, optimize content, and enhance the user experience; these cookies are only placed if you provide your consent. We use the following analytics cookies.
Matomo Cookies:
This website uses Matomo (formerly Piwik), an open source software which enables the statistical analysis of website visits. Matomo uses cookies (text files) which are saved on your computer and which allow us to analyze how you use our website. The website user information generated by the cookies will only be saved on the servers of our IT Department. We use this information to analyze www.eso.org visits and to prepare reports on website activities. These data will not be disclosed to third parties.
On behalf of ESO, Matomo will use this information for the purpose of evaluating your use of the website, compiling reports on website activity and providing other services relating to website activity and internet usage.
Matomo cookies settings:
Additional Third-party cookies on ESO websites: some of our pages display content from external providers, e.g. YouTube.
Such third-party services are outside of ESO control and may, at any time, change their terms of service, use of cookies, etc.
YouTube: Some videos on the ESO website are embedded from ESO’s official YouTube channel. We have enabled YouTube’s privacy-enhanced mode, meaning that no cookies are set unless the user actively clicks on the video to play it. Additionally, in this mode, YouTube does not store any personally identifiable cookie data for embedded video playbacks. For more details, please refer to YouTube’s embedding videos information page.
Cookies can also be classified based on the following elements.
Regarding the domain, there are:
- First-party cookies, set by the website you are currently visiting. They are stored by the same domain that you are browsing and are used to enhance your experience on that site;
- Third-party cookies, set by a domain other than the one you are currently visiting.
As for their duration, cookies can be:
- Browser-session cookies, which are deleted when the user closes the browser;
- Stored cookies, which stay on the user's device for a predetermined period of time.
How to manage cookies
Cookie settings: You can modify your cookie choices for the ESO webpages at any time by clicking on the link Cookie settings at the bottom of any page.
In your browser: If you wish to delete cookies or instruct your browser to delete or block cookies by default, please visit the help pages of your browser:
Please be aware that if you delete or decline cookies, certain functionalities of our website may be not be available and your browsing experience may be affected.
You can set most browsers to prevent any cookies being placed on your device, but you may then have to manually adjust some preferences every time you visit a site/page. And some services and functionalities may not work properly at all (e.g. profile logging-in, shop check out).
Updates to the ESO Cookies Policy
The ESO Cookies Policy may be subject to future updates, which will be made available on this page.
Additional information
For any queries related to cookies, please contact: pdprATesoDOTorg.
As ESO public webpages are managed by our Department of Communication, your questions will be dealt with the support of the said Department.