Tiedote

Kesän AstroCamp 2017 leirin avustustensaajat on nyt ilmoitettu

15. kesäkuuta 2017

ESO:n myöntämän AstroCamp 2017 avustusten voittajat on nyt valittu yli sadan hakijan joukosta. Hakemuksia tuli tusinasta eri maasta. ESO on iloinen saadessaan ilmoittaa, että ESO:n avustuksen voittaja oli Eva Forrest Yhdistyneestä Kuningaskunnasta.

Hakemusten taso oli erittäin kova ja vaihteli innokkaista tulevaisuuden tutkijoista ja insinööreistä, ketkä olivat halukkaita osallistumaan leirille. ESO:n avustus kattaa leirin kaikki kulut ja antaa näin Evalle mahdollisuuden osallistua tälle mahdollisesti uran kannalta tärkeään tapahtumaan.

AstroCamp on tähtitieteeseen ja fysiikkaan sitoutunut akateeminen ohjelma, minkä järjestävät  Centre for Astrophysics of the University of Porto (CAUP), sekä Institute of Astrophysics and Space Sciences. Leiri pidetään 6.-20. elokuuta 2017 Pohjois-Portugalissa "Centre for Environmental Education and Interpretation of the Corno de Bico Protected Landscape"-keskuksessa. Ohjelma on tarkoitettu lukioikäisille Euroopan Unionin maiden oppilaille jossain vaiheessa lukio-opintojaan ennen yliopisto-opintojen aloittamista.

Yli kahden viikon aikana opiskelijat osallistuvat kursseille, joilla käsitellään yleistä suhteellisuusteoriaa, tähtien fysiikkaa, galakseja ja Universumia kokonaisuudessaan. Opiskelijat käyvät Skype-keskusteluja eri maiden tutkijoiden kanssa, työskentelevät ohjelmointiprojektissa, missä käsitellään tyypin Ia Supernova dataa, joiden avulla osoitetaan, että Universumi laajenee kiihtyvästi, sekä opiskelijat osallistuvat tähtitieteen havaintosessioihin. Leirin aikana järjestettävät sosiaaliset aktiviteetit, kuten kävelyretket, urheilutapahtumat, yhteisön tukitehtävät, sekä elokuvien ja dokumenttien katseluhetket tekevät leiristä mukavan ja rikastuttavan kokemuksen. Leirille tulee kaiken kaikkiaan 16 lukiolaista iältään 15-19 vuotta.

Linkit

Yhteystiedot

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6130
S-posti: tjohnsto@eso.org

Carlos Martins
AstroCamp organiser
S-posti: astrocamp@astro.up.pt
S-posti: Carlos.Martins@astro.up.pt

Tiedotteesta

Tunnistus:ann17034

Kuvat

Summer AstroCamp 2016
Summer AstroCamp 2016
Englanniksi