Tiedote

ESO:n viides tähtitieteen talvileiri lukiolaisille

Voita ilmainen tähtitiedematka Alpeille

6. kesäkuuta 2017

ESO ja sen Tieteen popularisoinnin verkosto tekevät yhteistyötä tiedekasvatukseen keskittyneen Sterrenlabin ja Astronomical Observatory of the Autonomous Region of the Aosta Valley eli OAVdA:n kanssa järjestääkseen viidennen ESO:n tähtitiedeleirin aiheena etäisyydet Universumissa. Leiri kestää tiistaista 26.12.2017 maanantaihin 1.1.2018 Aosta Valleyssä Italiassa.

Leirillä käydään läpi teemaa nimeltään "Universumin etäisyydet" usean eri tähtitieteen session kautta. Nämä käsittävät luentoja, käytännön toiminta-aktiviteetteja, sekä teleskoopeilla ja observatorion laitteilla yöllä tehtäviä havaintoja. Sosiaaliset aktiviteetit, talviurheilu ja ekskursiot tekevät leiristä ikimuistoisen kokemuksen osallistujille. ESO ja OAVdA ovat vastuussa ESO:n tähtitiedeleirin tieteellisestä ohjelmasta ja heidän kautta tulevat luennoitsijat ja muu materiaali yhdessä usean muun kumppanin kanssa.

Rekisteröintimaksu on 500€ ja se kattaa täysihoidon Saint Barthélemyn hostellissa, ammattihenkilökunnan valovonnan, kaikki tähtitieteen ja vapaa-ajan aktiviteetit, materiaalit, ekskursiot, sisäiset kuljetukset ja vakuutuksen. Myös linja-autokuljetus observatorion ja lentokentän välillä kuuluu mukaan. Maksu ei kata matkakustannuksia opiskelijan kodin ja Milan Malpensan välillä.

Leirille pääsee mukaan maksimissaan 56 lukiolaista iältään 16-18 vuotta (syntyneet vuosina 1999–2001) ESO:n jäsenmaista, sekä ESO:n tieteen popularisoinnin verkoston maista. Muiden maiden opiskelijoille on rajattu määrä paikkoja.

Kaikkien halukkaiden leirille osallistujien tulee täyttää lomake leirin verkkosivulla ja lähettää enintään kolme minuuttia pitkä video englanniksi teemalla “I would most like to discover/invent ...... because........”, ennen 11.10.2017 23:00 CET aikaa.

Yksi hakijoista kenellä on paras hakemus jostain ESO:n jäsenmaista, voittaa ESO:n stipendin, mikä kattaa leirin täydet kustannukset sisältäen matkat paikalle. Tämän lisäksi useat kansalliset partnerit tukevat parhaita hakijoita  omista maistaan ja rahoitusmahdollisuuksia voi tulla vielä lisää tulevien kuukausien aikana.

Stipendien voittajat ja muut hyväksytyt kandidaatit ilmoitetaan 23. lokakuuta 2017 mennessä. Valittujen tulee varmistaa osallistumisensa  30.10.2017 mennessä, että he ovat tulossa leirille. Valintakriteerit ja muut ohjeet ovat nähtävillä leirin kotisivulla.

Tämänhetkiset kansalliset tapahtuman kumppanit ovat:

  • German Astronomical Society: Saksa
  • Istituto Nazionale di Astrofisica: Italia
  • NOVA, the Netherlands Research School for Astronomy: Alankomaat
  • Polish Astronomical Society: Puola
  • Spanish Astronomical Society: Espanja
  • Swedish Astronomical Society: Ruotsi
  • Eyuboglu High School: Turkki

Tarkkaile verkkosivua Camp, sillä tämä lista päivittyy säännöllisesti.

Linkit

Yhteystiedot

Lara Polo
Sterrenlab
Puh.: +39 347 4909437
S-posti: lara@sterrenlab.com

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Puh.: +49 89 320 061 30
S-posti: tjohnsto@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann17030

Kuvat

ESO Astronomy Camp
ESO Astronomy Camp
Englanniksi