Ilustrim artistik i E-ELT-së

Ilustrim artistik i Teleskopit Ekstremisht të Madh (E-ELT) së bashku me ndërtesën e tij në Cerro Armazones, në majën e malit në lartësinë 3046 metra në shkretëtirën e Atakamës në Kili. E-ELT prej 39 metrash do të jetë teleskopi më i madh në botë që vëzhgon dritën e dukshme dhe atë infra të kuqe - syri më i madh në botë i drejtuar drejt qiellit. Punimet janë planifikuar të nisin në fillim të dekadës tjetër, ndërsa E-ELT do të meret me sfidat më të mëdha shkencore të kohës sonë.
Në fotografi nuk është projekti përfundimtar i E-ELT-së.

Të drejtat:

ESO/L. Calçada

Rreth fotografisë

Id:eso1225a
Gjuha:sq
Tipi:Punim artistik
Data e Publikimit:Qer 11, 2012, 19:30 CEST
Publikime të ngjashme:eso1225
Përmasat:4000 x 2250 px

Rreth objektit

Emri:Extremely Large Telescope
Tipi:Unspecified : Technology : Observatory

Formate Fotografish

JPEG i madh
2,4 MB
Publikim JPEG
4,2 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
234,4 KB
1280x1024
389,5 KB
1600x1200
562,8 KB
1920x1200
655,5 KB
2048x1536
932,8 KB