Mjegullnaja Trifid

Fabrika masive e yjeve e njohur me emrin Mjegullnaja Trifid është kapur në të gjithë madhështinë e saj me Kamerën me Fushë të Gjerë të montuar tek teleskopi 2.2 metra MPG/ESO në Observatorin La Silla në Kilin e Veriut. E quajtur kështu nga 3 brezat prej pluhuri të errët që mblidhen në zemrën e përflaktë, Mjegullnaja Trifid është një kombinim i rrallë i 3 tipe mjegullnajash, të cilat zbulojnë formimin e ri e të vrullshëm të yjeve duke treguar dhe për një ritëm më të madh lindjesh të yjeve në të ardhmen. Fusha e shikimit të fotografisë është afërsisht 13 x 17 arkminuta.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso0930a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:26 Gusht 2009
Publikime të ngjashme:eso0930
Përmasat:3497 x 5752 px

Rreth objektit

Emri:Trifid Nebula
Tipi:Milky Way : Nebula : Type : Star Formation
Distanca:5500 vite dritë
Constellation:Sagittarius

Mounted Image

Formate Fotografish

JPEG i madh
3,7 MB
Publikim JPEG
1,7 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
206,3 KB
1280x1024
297,0 KB
1600x1200
389,3 KB
1920x1200
433,0 KB
2048x1536
586,0 KB

Koordinatat

Position (RA):18 2 41.95
Position (Dec):-22° 58' 16.17"
Field of view:13.89 x 22.82 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.2° majtas vertikales