Një planet rrotull një ylli të nxehtë

Përshtypje artistike e planetit OGLE-TR-L9b. Duke i rënë përqark yllit në rreth 2.5 ditë, ai ndodhet vetëm me 3% të distancës Tokë-Diell nga ylli i tij, duke e bërë planetin shumë të nxehtë dhe me një atmosferë të fryrë e të turbulluar. Ylli në vetvete është më i nxehti i zbuluar së bashku me një planet.

Të drejtat:

ESO/H. Zodet

Rreth fotografisë

Id:eso0845a
Gjuha:sq
Tipi:Punim artistik
Data e Publikimit:04 Dhjetor 2008
Publikime të ngjashme:eso0845
Përmasat:2000 x 1333 px

Rreth objektit

Emri:OGLE-TR-L9b
Tipi:Milky Way : Star : Circumstellar Material : Planetary System

Formate Fotografish

JPEG i madh
726,7 KB

Wallpaper

1024x768
301,2 KB
1280x1024
461,5 KB
1600x1200
611,0 KB
1920x1200
667,7 KB
2048x1536
821,2 KB